MENU
Menu

Terugblik Innovatielunch 20/21

Op 12 oktober organiseerden we samen met Innofest, TT Festival, Ik ben Drents ondernemer en de gemeente Assen de Innovatielunch 20/21. Het publiek bestond uit ondernemers, bestuurders en studenten; de TechHub-trap was goed gevuld.

Programmamanager Jan de Morrée opende met een introductie van de TechHub en refereerde nog even aan de opening-die-niet-door-kon-gaan op 2 april 2020. Hij overhandigde wethouder Bob Bergsma een TechHub Bartje. Bergsma sprak de wens uit dat er via de TechHub veel mooie ideeën voor de toekomt ontstaan. "Via deze plek kunnen ondernemers verder komen en dat is voor de regio Assen belangrijk."

Peter Scheer van SEMiLLA Sanitation, dat spoelwater van toiletten omzet in drinkwater en meststoffen, vertelde een typerend ondernemersverhaal van vallen en opstaan, proberen, leren en testen, testen testen. Dat laatste kan via Innofest op de vele festivals die er jaarlijks georganiseerd worden, waaronder het TT Festival in Assen. Linda Vermaat van Innofest en Sander ten Bosch van het TT Festival hielden dan ook een warm pleidooi voor ondernemers en start-ups om contact op te nemen en te profiteren van de grote testcapaciteit van de bezoekersstromen op de festivals. TT Festival wil vergroenen en verduurzamen en nodigt ondernemers van harte uit met hun ideeën te komen. Ondernemersadviseur Johannes Postema vertelde vervolgens over de mogelijkheden van Ik ben Drents ondernemer, zoals begeleiding voor startende ondernemers en beschikbare vouchers.

Daarna volgde een snelle caroussel van minutenpitches, waarin de aanwezige innovatieve ondernemers iets over hun vinding vertelden. Tijdens de lunch en konden de bezoekers netwerken en de stands van deze ondernemers bezoeken. Het was een geslaagde middag en we kijken uit naar de editie van volgend jaar.

Zie ook:
Dagblad van het Noorden
Innofest, hoe het werkt
TT Festival
Ik ben Drents Ondernemer
Informatie en programma


Techhub Assen is een initiatief van
mede mogelijk gemaakt door
Logo Ondernemend Assen
Logo Hanzehogeschool Groningen
Logo Drenthe College
mede mogelijk gemaakt door
Logo Gemeente Assen
Logo Provincie Drenthe
Privacybeleid