MENU
Menu

Smart Industry Crossover

De opleiding Smart Industry combineert de vakgebieden technologie, ICT en applicatieontwikkeling op een unieke manier met elkaar. Bij het verbeteren van een productieproces komen allerlei nieuwe technologische ontwikkelingen om de hoek kijken. Denk hierbij aan robotica, besturingstechniek, Internet-of-Things, big data of cloud-computing. Alles is erop gericht om slimme dingen te maken die de productieprocessen verbeteren. Tijdens deze opleiding komt het allemaal aan bod.

De opleiding wordt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld en aangeboden in een leeromgeving, waar bedrijven en leerlingen van het voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo samenkomen.

Via Sterk Techniek Onderwijs (STO) in Assen levert de opleiding Smart Industry ook een bijdrage aan het stimuleren voor de instroom van techniekstudenten. Dit doen we in samenwerking met het Dr. Nassau College, die parallel hieraan de beroeps-havo ontwikkelt.

De fysieke aanwezigheid van het voortgezet onderwijs in de TechHub creëert de unieke kans om de hele doorlopende techniek-leerlijn, van voortgezet onderwijs tot hbo-master, integraal te betrekken bij regionale innovatievraagstukken.

Heb je vragen? Neem dan contact op.

Robert Pijlman, projectleider Smart Industry
06 518 115 62

Techhub Assen is een initiatief van
mede mogelijk gemaakt door
Logo Ondernemend Assen
Logo Hanzehogeschool Groningen
Logo Drenthe College
mede mogelijk gemaakt door
Logo Gemeente Assen
Logo Provincie Drenthe
Privacybeleid