MENU
Menu

Praktijkonderwijs robotica op afstand

Hoe geef je praktijkonderwijs op het gebied robotica in deze tijd van social distancing vorm? Het Engineering Instituut van de Hanzehogeschool Groningen heeft daarvoor in TechHub Assen een RemoteLab ingericht. Hiermee kunnen studenten op afstand een robotarm besturen. Een video van dit project doet mee aan de Video Competition tijdens de internationale Virtual ROS-Industrial Conference 2020 die op 15 en 16 december plaatsvindt.

Remote Robotics in de praktijk

Het prototype is door de Hanzehogeschool Groningen ontwikkeld in samenwerking met het onderzoekscentrum CeDRI in Portugal. De robotarm staat fysiek in de TechHub Assen, maar kan overal ter wereld via internet bestuurd worden. Een test met besturing vanuit Portugal leverde prima resultaten op, zonder merkbare vertraging.

Stem!
Natuurlijk is het geweldig als dit project extra internationale aandacht krijgt tijdens de ROS-Industrial Conference. Je kunt op de video stemmen via de site van ROS-Industrial. Je moet even naar beneden scrollen, maar je vindt de video ergens halverwege de pagina, in de linkerkolom.

Techhub Assen is een initiatief van
mede mogelijk gemaakt door
Logo Ondernemend Assen
Logo Hanzehogeschool Groningen
Logo Drenthe College
mede mogelijk gemaakt door
Logo Gemeente Assen
Logo Provincie Drenthe
Privacybeleid