MENU
Menu

Met luchtreiniging naar een gezond en veilig binnenklimaat

Op 6 februari organiseren we een themabijeenkomst over de bijdrage van luchtreiniging aan een gezond en veilig binnenklimaat in scholen en openbare ruimtes. Meld je nu aan!

Luchtkwaliteit is een belangrijk onderwerp binnen het Programma van Eisen voor Frisse Scholen. Tijdens de bijeenkomst van het Platform gezond en veilig binnenklimaat voor scholen en openbare ruimten gaan we in gesprek hoe we kunnen samenwerken om dit voor scholen en openbare ruimten te realiseren. Met als thema: De bijdrage van luchtreiniging aan een gezond en veilig binnenklimaat.

Programma*

14.30 uur Inloop
Neem vooral tijd om kennis te maken met andere deelnemers en de demonstratie van de UV-C Air Sterilizer te zien.

15.00 uur Start inhoudelijke programma
Inleiding van de gespreksonderwerpen:
• Normen, eisen en validatie door Marco Voorhorst, accountmanager, Kropman Contamination Control (KCC)
• Het belang van reinigen en ventileren door Berjohn Brust, projectleider abtWassenaar
• De ervaringen van luchtreinigers in het onderwijs door Chris Knol, afdelingshoofd ICT/FZ, Dr. Nassau College
• De beleving bij de gebruikers door Henk W. Brink, hoofddocent en onderzoeker Hanzehogeschool Groningen

Aansluitend verdiepende groepsgesprekken aan de thematafels met de inleiders, gevolgd door een plenaire terugkoppeling.

17.00 uur Afsluitende borrel
Tijd om goede gesprekken voort te zetten en/of toevallige ontmoetingen te verzilveren.

* onder voorbehoud van inhoudelijke bijdrage van Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet onderwijs


Wie zijn de sprekers?

Marco Voorhorst, accountmanager, Kropman Contamination Control (KCC)
Thema: Normen, eisen en validatie
Marco woont in IJhorst en werkt sinds 2007 in de branche als validatietechnicus. De laatste vijf jaar werkt hij als accountmanager bij Kropman Contamination Control in Lijnden en sinds kort ook in Assen. Kropman is specialist op het terrein van validatie, kalibratie en updaten van clean rooms, operatiekamers, laboratoria en andere ruim-ten. Maar ook universiteiten en scholen, zoals de universiteiten in Groningen en Wageningen, gebruiken de ex-pertise van Kropman. Vanuit zijn passie voor advisering heeft Marco een unieke procedure voor luchtreinigers in scholen gemaakt. Na goedkeuring in 2021 was de luchtreiniger van de TechHub Assen de eerste gevalideerde in Europa. De procedu-re is ook beschikbaar voor andere leveranciers.

Berjohn Brust, projectleider abtWassenaar
Thema: Het belang van reinigen en ventileren
Berjohn is al meer dan 30 jaar actief in de installatietechniek in diverse rollen bij verschillende bedrijven. Daar-naast wordt hij veel gevraagd als onafhankelijk adviseur binnenklimaat. Berjohn gaat inhoudelijk in op lopende regelingen en eisen zoals CO2- en energiemeting, bouwbesluit, SUVIS-regeling en Programma van Eisen Frisse Scholen 2021. Daarnaast neemt hij je mee in de succesvolle test van ventileren in combinatie met reinigen.

Chris Knol, afdelingshoofd ICT/FZ, Dr. Nassau College
Thema: De ervaringen van luchtreinigers in het onderwijs
Vanaf 1 januari 2023 geniet Chris vroegpensioen, daarvoor ressorteerde hij als afdelingshoofd direct onder de be-stuurder. Drie locatie, waarvan bouwkundige aanpassingen een probleem vormden, waren uitgangspunt voor de ontwikkeling en plaatsing van de mobiele luchtreinigers. Chris spreekt over zijn ervaringen met luchtreiniging, besparingen ten opzichte van bouwkundige aanpassingen en het verdampen van onderwijsgeld ten behoeve van investeringen.

Henk W. Brink, hoofddocent en onderzoeker Hanzehogeschool
Thema: De beleving bij de gebruikers
Na zijn masteropleiding aan de University of Greenwich is Henk sinds als facility manager gaan werken, sinds 2007 verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen. Vanuit een sterke interesse voor binnenmilieu en de invloed op de gebruikers, werkt Henk aan een promotieonderzoek dat zich richt op het binnenmilieu in klaslokalen. Na zijn promotie aan de TU Eindhoven zal hij zich verbinden aan het Institute of Future Environments van de Hanzehoge-school. Zijn inleiding staat in het teken van dit onderzoek.

Onder voorbehoud: Dennis Wiersma, minister voor Primair en Voortgezet onderwijs


Demonstratie UV-C Air Sterilizer
De UV-C Air Sterilizer is de eerste luchtreiniger met CO2-modificatie, mede gefinancierd in het kader van de respons van de Europese Unie op de COVID 19-pandemie. De UV-C Air Sterilizer reinigt én ventileert de lucht optimaal en zorgt daarmee niet alleen voor een gezond binnenklimaat, maar bespaart ook energie.

Techhub Assen is een initiatief van
mede mogelijk gemaakt door
Logo Ondernemend Assen
Logo Hanzehogeschool Groningen
Logo Drenthe College
mede mogelijk gemaakt door
Logo Gemeente Assen
Logo Provincie Drenthe
Privacybeleid