MENU
Menu

Meld je aan voor innovatietour tijdens TT Festival

Innofest gaat weer duurzame en sociale innovaties testen op het TT Festival in Assen! Maar liefst acht startups zullen op deze locatie bewijslast ophalen waarmee ze hun product of dienst nóg beter kunnen maken.

Innofest en TechHub Assen nodigen je graag uit om samen met hun innovatiepartners mee te gaan op de innovatietour op vrijdag 23 juni tussen 17.30 en 18.30 uur. De tour wordt afgesloten met een borrel.

Meer praktische informatie volgt in de bevestigingsmail die je begin juni ontvangt als je je opgeeft. We hopen van harte dat je deze innovatietour met Innofest mee gaat en zo de dynamiek van de testcases ervaart. Innofest geeft je graag een uniek kijkje achter de schermen bij de testende ondernemers en het TT Festival. Laat jij je inspireren? Ontdek hieronder vast drie deelnemers die gaan testen.

De uiterste aanmelddatum is vrijdag 16 juni 16.00 uur. Meld je aan voor de innovatietour van Innofest via het aanmeldformulier.

Tot dan!

Top Dutch Solar Racing
Wat dit solar racing team van Groningse studenten zo uniek maakt is dat zij het enige team in Nederland zijn waarvan de leden afkomstig zijn van verschillende opleidingsniveaus (MBO, HBO, WO). Samen bouwen ze een auto op zonne-energie door gebruik van innovatieve technologieën die CO2-uitstoot verminderen. Op het TT Festival testen ze hoe ze hun samenwerking zo goed mogelijk op elkaar kunnen afstemmen. 

Included Cards
Dit kaartspel door en voor de LGBTQ+ community laat mensen in gesprek gaan over inclusie. Op het TT Festival willen Mette en Jura van Included uitzoeken of hun spel een goed product is voor middelbare scholen om inclusiviteit te verbeteren. Het spel biedt een toegankelijke manier om gesprekken te starten over onderwerpen als gender, seks, seksualiteit. Maar is daar wel behoefte aan bij middelbare scholieren en schoolbesturen? En welke vragen slaan aan of wekken juist weerstand op bij de scholieren en bestuursleden? Daar gaan de ondernemers achter komen in Assen deze zomer.

Watermeln
Duurzame energie op festivals klinkt als muziek in de oren. Maar veel festivals vinden plaats op plekken zonder netstroom, waardoor een verplaatsbare aggregaat een makkelijke oplossing is. De uitstoot van deze units is vergelijkbaar met die van stadswegen, dieseltreinen of binnenvaartschepen. Voor een festival is er behoorlijk wat energie nodig, dus het is hoog tijd voor een duurzaam alternatief. Bijvoorbeeld de waterstofaggregaat van Watermeln, deze levert dezelfde krachtige prestaties als een dieselaggregaat en is tegelijkertijd volledig duurzaam, zonder enige geluidsoverlast en schadelijke uitstoot.

Techhub Assen is een initiatief van
mede mogelijk gemaakt door
Logo Ondernemend Assen
Logo Hanzehogeschool Groningen
Logo Drenthe College
mede mogelijk gemaakt door
Logo Gemeente Assen
Logo Provincie Drenthe
Privacybeleid