MENU
Menu

Projecten

Hier vind je de projecten die studenten in samenwerking met ondernemers hebben uitgevoerd. Studenten op zoek naar een opdracht kunnen terecht op de site van de TechHub Innovatiewerkplaats. Heb je als bedrijf een opdracht voor studenten? Neem dan contact op met Bernard Ekker.

Waterflow model

Studenten van de Hanzehogeschool hebben samen met studenten van Noorderpoort een model voor het meten van waterdruk en snelheid van stromend water gemaakt. Dit model wordt ingezet voor onderzoek van een student van de Rijksuniversiteit Groningen.

Monitor je energieverbruik

Om te kunnen besparen is het handig te weten hoeveel energie elk individueel apparaat verbruikt. Sustainable Buildings gaf studenten de opdracht hier een slimme oplossing voor te bedenken.

Geen Wall-E, maar Wall-I

Een zelfrijdend transportwagentje om pakketjes, voor plekken die met drones niet bereikbaar zijn, van het dockinstation naar de plaats van bestemming te vervoeren. Zo kan drone-vervoer worden uitgebreid.

Een opdracht voor OmniDrones.

Maak tennistraining weer leuk!

CourtVision is een gamificatie van de tennistraining. Met behulp van lasers worden op het tennisveld doelen geprojecteerd, die geraakt moeten worden. Een camera houdt de bewegingen bij en natuurlijk is er ook een score-telling. Ook geschikt als competitie onder de tennisclubleden.

Optimaal tennisveld

Sensoren meten de vochtigheid van het tennisveld en sturen daarmee automatisch het irrigatiesysteem aan. Een project van studenten Sensortechnologie voor ATV De Hertenkamp.

Vriend of vijand?

Een LED-tag om met een laser op afstand te kunnen identificeren of mensen bij het eigen kamp of de vijand hoort. De LED en de laser zijn niet zichtbaar.

Stress meten met sensoren

Stress monitoren tijdens de dienst van de politie. Dat kan vrij eenvoudig met de smartwatch ontwikkeld door studenten Sensortechnologie.

Extra ogen voor de politie

Wanneer de politie een oproep krijgt, kunnen ze niet altijd het hele gebied waar ze naartoe moeten in de gaten houden. Studenten Sensortechnologie ontwikkelden een kit met:
- een pager om meldingen te kunnen ontvangen
- een struikeldraad-apparaat dat op ramen en deuren geplaatst kan worden
- een gooibare detector dat zichzelf opstelt om de omgeving te monitoren op beweging

Grafische User Interface voor ASTRON

ASTRON gebruikt antennes die door software niet prettig te bedienen was. Daarom zijn studenten van de minor Internet of Things gevraagd een gebruikersvriendelijke user interface te maken. Dit hebben de studenten voor ASTRON gebouwd.

Zie ook het filmpje over dit project.
Meer over de minor Internet of Things.

Wi-Fi op zee?

MaritimeManet is een nieuwe manier op op zee te communiceren. Studenten van de minor Internet of Things upgradede alle systemen naar nieuwe firmware en software en onderzochten of de Wi-Fi Mesh Technologie in MaritimeManet kan worden toegepast. En ja, dat kan!

Meer over de minor Internet of Things.

Earbuds Tester

Studenten van de minor Internet of Things bouwden een Bluetoots-interface in C# om de audio output van gedempte oordopjes te testen.

Meer over de minor Internet of Things.

Pilot on Demand

Pilot on Demand gebruikt drones voor kwaliteitsinspecties en ziet mogelijkheden voor het inzetten van drones voor medisch transport. Daarvoor is draagvlak nodig.

Meer over Pilot on Demand.

UV-licht tegen virussen in leslokalen

De UVC Air Steriliser reinigt de lucht in een ruimte van virussen, bacteriën en schimmels met behulp van UV-licht.
Dit zorgt voor een veilig en virusvrij binnenklimaat in leslokalen en andere binnenruimten.

Het is een project van onderwijs en ondernemers.

Slimme straatverlichting

Om lichtvervuiling tegen te gaan is Provincie Drenthe op zoek naar een slimme en duurzame oplossing. Studenten Engineering gingen ermee aan de slag.

Verkeersdichtheid meten

Huidige meetsystemen voor verkeersdichtheid zijn duur. Provincie Drenthe vroeg studenten Engineering naar een goedkope, duurzame en draagbare oplossing.

Geluidsoverlast van motoren in natuurgebieden

Om de opsporing van geluidsoverlast in natuurgebieden slimmer te maken, vroeg Provincie Drenthe te onderzoeken of de aanwezigheid van motoren op afstand te detecteren is.
Uiteraard op een manier die de natuur niet stoort.

Darkometer

Is het mogelijk om op een duurzame en eenvoudige manier te meten hoe donker de lucht boven Drenthe is? Met deze vraag gingen studenten Engineering aan de slag.

Aquaponics

Tweedejaars studenten Elektrotechniek deden
onderzoek op het gebied van duurzame voedselproductie in de
kassenteelt. Het project werd uitgevoerd met aquaponics.

Lees hier meer over het project.
Aquaponics in het nieuws!


Techhub Assen is een initiatief van
mede mogelijk gemaakt door
Logo Ondernemend Assen
Logo Hanzehogeschool Groningen
Logo Drenthe College
mede mogelijk gemaakt door
Logo Gemeente Assen
Logo Provincie Drenthe
Privacybeleid