MENU
Menu

Ik Ben Drents Ondernemer nu ook bewoner TechHub

Sinds eind januari 2023 is Ik Ben Drents Ondernemer, een Drents initiatief dat ondernemers helpt met innovatie- en groeivraagstukken, te vinden in TechHub Assen. In de TechHub zijn starters en andere ondernemers gevestigd. Door samen te gaan werken op één locatie, is de toegang tot de dienstverlening van Ik Ben Drents Ondernemer voor die bedrijven nog laagdrempeliger. Voor de TechHub betekent de komst van Ik Ben Drents Ondernemer dat ze een nog aantrekkelijkere partij zijn voor ondernemers om mee samen te werken en vragen te stellen. Voor beide partijen is deze verhuizing dus een mooie nieuwe stap in de samenwerking.  

Breed platform voor ondernemers 

‘Ondernemers komen bij ons voor een slimme engineering oplossing, maar hebben vaak ook andere vragen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over bedrijfsvoering of financiën’, zegt Jan de Morrée, programmaleider van de TechHub. ‘Door samen te werken met Ik Ben Drents Ondernemer hebben ondernemers ook andere hulp binnen handbereik, wanneer ze bij ons aankloppen. We vullen elkaar goed aan in de informatievoorziening en kunnen zo slagvaardiger optreden.’ 

Netwerk vergroten 

Ook Ik Ben Drents Ondernemer is blij met de nieuwe huisvesting in de TechHub. ‘We merken echt dat het hier bruist. Het is heel inspirerend en nuttig om hier ondernemers te ontvangen en te laten zien wat er gebeurt’, zegt Johannes Postema, ondernemersadviseur. ‘Het is voor ons goed om tussen de ondernemers te zitten. Daarnaast vergroten we het netwerk om ondernemers te helpen, doordat bijvoorbeeld Ondernemend Assen ook bewoner is van de TechHub.’ Voor Johannes is de vrije toegankelijkheid van de TechHub ook echt een voordeel. ‘Iedereen kan hier even binnenlopen om te komen kijken, dat is voor ons echt van meerwaarde.’ 

Doorontwikkeling Ondernemersfabriek 

Tot voor kort was Ik Ben Drents Ondernemer gevestigd in de Ondernemersfabriek in Assen. Het concept van de Ondernemersfabriek is gebaseerd op fysieke huisvesting en begeleiding van startende ondernemers. Dit paste echter niet meer bij de werkwijze en wensen van veel ondernemers na corona. Voor het ontmoeten, begeleiden en bieden van advies aan (startende) ondernemers bleek de TechHub een geschiktere locatie. 

Nu Ik Ben Drents Ondernemer uit de Ondernemersfabriek vertrokken is, blijft er een leeg pand over. De gemeente Assen is eigenaar van het pand en doet samen de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, kortweg BOEi, onderzoek naar een passende en haalbare herbestemming van de hoge en lage Silo. 

Techhub Assen is een initiatief van
mede mogelijk gemaakt door
Logo Ondernemend Assen
Logo Hanzehogeschool Groningen
Logo Drenthe College
mede mogelijk gemaakt door
Logo Gemeente Assen
Logo Provincie Drenthe
Privacybeleid