MENU
Menu

Exoskeletten Evenement en Innovatielunch

Op donderdag 9 juni organiseert ExoDevo in samenwerking met TechHub Assen het allereerste Exoskeletten Evenement van het Noorden. Het event vindt zowel 's morgens als 's middags plaats. Tussen de middag is er de TechHub Innovatielunch. Je bent van harte welkom, ook als je het event niet bezoekt en alleen voor de lunch komt.

Droom
ExoDevo staat voor Exoskeleton Development Organization en is opgericht door Dennie de Jager. Dennie liep op zijn 19e een dwarslaesie op en raakte verlamd aan beide benen. In zijn zoektocht naar oplossingen om weer te kunnen lopen, kwam hij in aanraking met het exoskelet; een robotpak dat voor hem loopt. Zijn droom is om medische exoskeletten voor een grotere groep mensen bereikbaar te maken, want het is een kostbaar hulpmiddel. Hij wil dus een goedkopere versie ontwikkelen, maar dat vraagt tijd, want medische hulpmiddelen moeten aan strenge regels voldoen. "Ik richt mij eerst op onderzoek, doorontwikkeling en marktintroductie van werk-exoskeletten. En als ik genoeg investeringsruimte heb, ga ik aan de slag met medische exoskeletten." 

Werk-exoskeletten
Werk-exoskeletten doen bijna hetzelfde als het loopskelet, maar zijn gericht om zwaar werk lichter te maken. Ideaal voor bijvoorbeeld stratenmakers, verpleegkundigen en metselaars. Met het event wil Dennie deze werk-exoskeletten onder de aandacht brengen. Bezoekers kunnen zelf de werking van exoskeletten ervaren en daarnaast geeft TNO wetenschappelijke toelichting op de werking en de voordelen van de exoskeletten.

TechHub Innovatielunch
Tussen de middag is er de Zomereditie van de TechHub Innovatielunch. Dit is een mooie gelegenheid om collega-ondernemers, leveranciers, instellingen, maar ook studenten en docenten te ontmoeten. Dit keer staat het in het teken van demonstraties van de exoskeletten.

Programma
Ochtendsessie 09:00 tot 12.30 uur, gevolgd door de TechHub Innovatielunch tot 13:30 uur
Middagsessie 14:00 tot 17.00 uur, gevolgd door een netwerkborrel tot 18:00 uur
Kom je alleen voor de TechHub Innovatielunch dan ben je van harte welkom tussen 12:00 en 14:00 uur

Aanmelden voor 7 juni
Om je aan te melden voor de inhoudelijke ochtend- of middagsessie van het Exoskeletten Evenement stuur je een mail naar info@exodevo.com. Zet erbij aan welk dagdeel je wilt deelnemen en of je wilt deelnemen aan de lunch en/of netwerkborrel.

Wil je alleen deelnemen aan de TechHub Innovatielunch, los van de ochtendsessie van het Exoskeletten Evenement, stuur dan een mail naar techhubiwp@org.hanze.nl, onder vermelding van ‘Innovatielunch’.

Techhub Assen is een initiatief van
mede mogelijk gemaakt door
Logo Ondernemend Assen
Logo Hanzehogeschool Groningen
Logo Drenthe College
mede mogelijk gemaakt door
Logo Gemeente Assen
Logo Provincie Drenthe
Privacybeleid